Wednesday, June 1, 2011

Kollektsioon!



Nagu tätoveerimine, eksole!

Sai uuritud-puuritud igasugu "diilerdajaid", kes ämblikega tegelevad. Algselt sai üle-maailmselt uuritud aga kuna väljaspool EL olevad riigid kukkusid ära CITIESI dok-de pärast, jäi sõelale üks Inglismaa tegija ja teine Saksamaalt.

Mõlema inimesega sai ühendust võetud ja ka olemasolevatest liikidest nimekirjad saadud. Olgem ausad - saksa list oli MULJETAVALDAV!!! Slings, juvies, sub-adult, male's, female's, bulks, pairs... Absoluutselt KÕIK, mida hing ihkas...

Sai siis järjest hakatud liike läbi googeldama ja uuritud, milliste liikidega hakkama võiks saada. Esimene "must have" oli mul muidugi imeilus Avicularia Versicolor.

Ilus, eks? Jah, seniks, kuni selgus, et need isendid ei talu transporti ja temperatuurikõikumisi.. Tõenäosus, et loom Saksamaalt elusana sihtkohta jõuaks, oli pea olematu... Avicularia - my ass. Samas olen ma kindel, et sõidan talle kunagi kasvõi ise järgi!

Edasine valik saigi siis konkreetselt tehtud tõenäosuse põhjal - kes jõuab kõige tõenäolisemalt funktsioneerivana Eestisse. Saksamaa poolne inimene oli ise ka ääretult tore ja abivalmis ja oskas hästi soovitada - KUIGI - viimase valiku tegin ju siiski ise:)


Üle maa ja mere asusid teele Grammostola Rosea (jah, see tuumapommi tüüp) - täiskasvanud emane isend. /eeldatavasti/ :D
Rosea'd tuli pakitud karbikesest päris palju välja - siiski arvan, et tegu on nooremapoolse loomaga, kes enda täismõõtu pole veel kasvanud.


Brachypelma Albopilosum - leebe loom, keda kunagi kindlasti händeldama hakkan!
Albopilosum tuli ka ikka tõelise beebina - elame-näeme, mis ta'st sirgub!


Tapinauchenius Violaceus - sai valitud tänu enda aktiivsele elustiilile, ilusale violetsele värvusele ja sellele, et oleks keegi, kes ei oleks nii "aboreal" tüüpi :)
Hetkel on Vio küll pigem väikese sõrme suurune - aga küll ta kasvab!

No comments:

Post a Comment