Tuesday, June 14, 2011

Grammostola pulchripes ja DS hirm

*Nüüdseks 4x kestunud peale saabumist

Eile (13.06) saabus peale kuue päeva pikkust teekonda siis G-Pulchripes koju. Isend määramata "juvenile", kehaga 2cm kanti.
Esimene murettekitav märk paistis läbi karbikaane - salfakas, millesse loom pakitud, oli hallitama linud - teada on, et hallitus on tarantlitele surmav :(
Võtsin pisikese karbist välja ja üllataval kombel oli ta täie tervise juures - ülimalt sõbralik loomake, kes rahumeeli käe peal jalutab.
Ühel hetkel püüdsin teda korraks tagasi karpi panna ja siis nägin ehmatavat vaatepilti - ta jalad välkusid murdosa sekunditega - segu nagu mingist pesemise-tõmblemise-trummerdamise kompotist. Ehmusin täiega..
Hiljem hakkasin youtubest erinevaid videosid dyskenetic syndrome kohta vaatama ja olen siiani 50/50 teadmatuses, kas loom on hallitusest bakteri saanud või oli tegu pigem stressi ja vedelikupuudusega. Enda eluruumis käitub tavaliselt ja ei tõmble, seega nagu ei teagi mida arvata.. Paljudel videodel oli näha, kuidas loom puudutades lausa paanikasse läheb ja kontrollimatult tõmblema hakkab - minu pisike "Vale" õnnek nii ei tee.. Lootus on ka see, et kestumisega ta sellest paraneb - seega tuleb ta kiiresti üle toita ja pöidlaid hoida.
See, kas ta nüüd on sündroomiga või ei, ei muuda teda vähem väärtuslikuks - päevaga sain aru sellest, et pulchripes on isend, kes mul ALATI olemas peab olema :)





Dyskenetic Syndrome

Link

No comments:

Post a Comment