Sunday, February 12, 2012

Brachypelma Albiceps'i bad moult..


..ehk siis jälle üks ebaõnnestunud kestumine.
Esimene kestavahetus toimus paar nädalat tagasi - kuna loom on imepisike, ei olnud alguses üldse aru saada, et midagi valesti oleks. Hiljem, kui hakkasin kesta potsikust välja võtma, sain aru, et see mingist kohast looma küljes kinni. Kuna ka B-Smithil oli kest esimesel korral tagumiku küljes, rahunesin maha, sest kest tuli siiski lõpuks maha.
Kurb tõsiasi on nüüd muidugi see, et praeguseks on kestumisest juba väga palju aega möödas ja siiani veab ta seda endaga kaasas. Olen nüüd aru saanud, et üks ta jalgadest ei ole kestast välja tulnud :(
Care-sheetides tuhnides jõudsin kahele võimalikule tegevusplaanile:
1. Nähes, et loom ei söö ega liigu aktiivselt, saata ta sügavkülma viimsele unele... (Hetkel küll selleks põhjust ei näe, sest liigub ta normaalselt ja samuti ka sööb..
2. Toita, toita, toita ja loota, et järgmine kestumine möödub edukalt.

Jääb võimalus, et ta siiski kaotab ühe jalgadest, kuid ta peaks väga edukalt ka ilma selleta hakkama saama.

Igatahes loodan parimat! :)


**16.02 kolisin ta ümber ICU-sse.

1 comment:

  1. Pane ICU-se. Ca 90% õhuniiskus ja sooja veega niiskeks tehtud salfakad , nende peale. ca 1-2 päeva ja peaks lahti saama. Isegi vanad kestad on suht pehmed kui neid leiges vees töödelda.

    Kahtlane tunne, et hoiad veidi liiga kuivas neid.
    Ma endaomasid kastan iga õhtu (slinge).

    Mul suutis murinus tcf prussakaga maadeldes ühest koivast lahti saada (jäi enda võrku kinni). Eemaldas ise selle puhtalt ja ei tundu küll, et tal sellest erilist probleemi oleks :)

    Ants

    ReplyDelete